קרם ברולה
אביזרים:קערה,סיר קטן,מטרפה,
מצקת מרק,מסננת,קעריות קטנות או קוקוטים תבנית אפיה ותנור.
מצרכים:
1 ליטר שמנת מתוקה
8 חלמונים
3/4 כוס סוכר
מקל וניל
אופן הכנה:
1.מחממים בסיר 900 סמ"ק שמנת מתוקה,חורצים ומרוקנים מקל וניל ומכניסים את הגרגרים ואת המקל לשמנת ומערבבים.
2.במקביל מפרידים חלמונים לקערה מוסיפים סוכר ו-100 סמ"ק שמנת ומערבבים לא מקציפים עד קרוב להמסת הסוכר.
3.כשהשמנת מתחילה ברתיחה עושים"השוואת טמפרטורות" לוקחים מעט מהנוזל החם כמצקת מרק 1
ומערבבים מוסיפים עוד מצקת אחת ושופכים את הקערה לסיר בישול קצרצר 25-40 שניות תוך כדי ערבוב ומייד למסננת בכלי אחר לעצירת בישול.
מוזגים לקוקוטים ואופים ב-160 מעלות כ-45 דקות
בתבנית האפיה חייבים למלא חצי מגובה במים ולאפות את התבניות הקטנות בתוך המים, את התבנית יש להניח בתנור קרוב לרצפת התנור אך לא על הרצפה.
מצננים מניחים סוכר חום ומקרמלים את הסוכר בתאבון