קרם פטיסייר
1 ליטר חלב
200 גרם סוכר
1 מקל וניל
100 גרם קורנפלור
5 חלמונים
אופן הכנה:
מבשלים 3/4 מכמות החלב,סוכר ווניל ומביאים לרתיחה.
1/4 מהחלב חלמונים וקורנפלור מערבבים היטב עם מטרפה
כשהחלב רתח מעבירים כ-20% לקערה ומערבבים(השוואת טמפרטורות)
מחזירים לסיר לרתיחה שניה ומערבבים.
כשהרתיחה השניה מתחילה מכבים ומעבירים את המסה למיקסר עם "וו גיטרה" עד קירור, יקח קצת זמן לא להיבהל, כ-15 דקות
והקרם מוכן.