מתכוני עוגות

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה עם תחתית בצק פריך וציפוי שמנת חמוצה

(מתכון ל-2 עוגות רינג 26)

 אביזרים לצורך הכנה: מיקסר או קערה גדולה, 2 רינג 26,מגש ישר,נייר אפיה,פלטה דקה או סכין דקה לצורך הפרדה מהדפנות,מטרפה.


לתהליך 3 שלבים-


שלב ראשון-תחתית בצק פריך,

מכינים מתכון בצק פריך, אופים את הבצק בעובי של 1-1.5 ס"מ אפיה עד הזהבה קלה, הבצק עוד חוזר לאפיה אנחנו לא רוצים אותו אפוי מידי.

רק לאחר שהבצק מתקרר קורצים ממנו את הרינגים מושלמים, אם נשבר מנסים בעדינות ליצור תחתית אחידה ואטומה.

 

שלב שני– בלילה

 

1 ק"ג גבינה 5%

400 גרם שמנת חמוצה

300 סמק ביצים

300 גרם סוכר

100 גרם קמח

גרידת לימון ונגיעה של גרידת תפוז

1/4 מקל וניל

ומעט ליקר שקדים.


את כל המצרכים שמים יחד במיקסר ניתן גם בקערה רק להקפיד שלא יהיו גושים של קמח

יוצקים על התבניות עם הבצק

כחצי מגובה התבנית.

יש לחמם את התנור ל-250 מעלות ובזמן הכנסת העוגות מורידים ל-180 מעלות כ-50 דקות.

כשהעוגה תצא צריך להפריד את העוגה מהדפנות כשהיא חמה לא להוציא את הרינג רק להפריד את הדפנות מהעוגה נא להיזהר.

ורק לאחר 20 דקות שופכים את הציפוי.

 

שלב שלישי-ציפוי שמנת חמוצה

600 גרם שמנת חמוצה

55-65 גרם אבקת סוכר לפי רמת החמיצות הרצויה.

מערבבים בקערה עם מטרפה ויוצקים מעל בתהליך זה חשוב לנער ולהתיח את התבנית בשיש מספר פעמים בכדי שהציפוי יחדור ויוציא אוויר כלוא.


מקררים לילה או 7-8   שעות ובתאבון

Related Posts