מתכוני בצקים

בצק טוב לפיצה

מתכון לבצק פיצה

1 ק"ג קמח לבן

75 סמ"ק שמן זית

30 גרם מלח

30 גרם סוכר

30 גרם שמרים טריים

מים לפי ספיגה כ-480 מ"ל

אופן הכנה:מכניסים את כל החומרים היבשים מערבבים קצת במיקסר מפוררים את השמרים ומוסיפים מים כ-200 סמ"ק (כוס),

לאחר מכן מוסיפים את השמן וממשיכים להוסיף את המים לפי ספיגת הקמח עד קבלת בצק רך ולא דביק וזו תוצאה מושלמת אם פיספסתם לא נורא ניתן לאזן עם עוד קצת קמח.

-בעשיית בצק שמרים הדבר החשוב ביותר שצריך לזכור:

-שמרים לא באים במגע עם שמן.

-שמרים לא באים במגע ישיר עם מלח.

דגשים בעשיית הבצק:

יש להוסיף את השמן לאחר כ-3 דקות לישה.

סך כל זמן הלישה כ-6 דקות.

20 דקות מנוחה טפיחה בקערה עם מגבת לחה מעל והבצק מוכן לעבודה.

בתאבון.

Related Posts