מתכוני עוגות

עוגת טירמיסו

עוגת טירמיסו

א'

500 גרם גבינת מסקרפונה.

-חלמון 1 (צהוב)

ב'

500 סמ"ק שמנת מתוקה

300 גרם סוכר

ג'

20 גרם ג'לטין.

250 סמ"ק חלב.

 אם עושים את העוגה בכוסות לא חייבים ג'לטין.

-קקאו לכסות את המנה לפני הגשה.


אמצעים:

מיקסר,קערות,מרית(לקקן), המלצתי להכין את המנה בכוסות ווסקי.

בישקוטים קנויים אנא שימו לב שלקחתם איטלקי זה מאוד משמעותי.


 

-ליקרים להרטבת הבישקוטים:ליקר קפה שמנת,ליקר שקדים,מעט ליקר שוקולד ומעט רום עדיף לא תמצית,

בנוסף מי סוכר,כ-12 מנות אספרסו,

נס קפה.

מכינים תערובת של מהליקרים מי הסוכר והקפה לרוטב טעים יש להשאיר מרירות ברוטב אך לא חזקה מידי.

טובלים את הבישקוטים כ-3 שניות ברוטב ומסדרים בתבנית או בכוס.

 

אופן הכנה:

א'

מקציפים שמנת מתוקה וסוכר להקצפה חלקית (חצי הקצפה לא מגיעים למצב שהשמנת נהיית קצפת)

מעבירים לכלי ומכניסים את המסקרפונה למיקסר עם החלמון.

ב'

מחממים בנמרי (קערה על סיר מים)

ובו חלב וג'לטין עד המסת הג'לטין.

בודקים לאחר ההמסה שהחלב לא חם מידי לפני החיבור (אם המסה חמה מידי הגבינה תתפרק בחיבור).

 

שלב החיבורים:

מערבבים את המסקרפונה עם החלמון, מוסיפים את הג'לטין והחלב ומייד את הקצפת .

הקרם מוכנן מפה לאחר שריפדנו את תחתית הכוס או העוגה ממלאים שליש בקרם ומוסיפים חצי בישקוט טבול במרכז המנה מכסים בקרם ולמקפיא.

 

להגשה:

פזרו מעל אבקת קקאו כהה שכבה אחידה.

להגשה בכוסות המלצתי לארוז את הכוס בצלופן ולפזר מעט פולי קפה סביב.

נותן למנה לוק של נר וכשפותחים פצצת ארומת קפה עולה לאויר אשר מכניסה את הסועד לאוירת המנה.

בתאבון.

 

 


Related Posts