פאדג' שוקולד(לבה שוקולד)
מרכיבים: מתכון ל-16 מנות
–300 גרם שוקולד מריר
עד 60% מוצקי קקאו.
–300 גרם חמאה או מחמאה.
–220 גרם סוכר לבן .
–6 ביצים שלמות.
–6 חלמונים (צהוב).
–130 גרם קמח.
–25cc ליקר שוקולד מריר
-ניתן להוסיף עד 50 גרם אגוזים טחונים.
אמצעים:
קערה,מטרפה ידנית,תנור אפיה
,קוקוטים אישיים (תבנית אישית מאלומיניום)
אופן הכנה:
*מערבבים ביצים חלמונים וסוכר יחד
(לא מקציפים אלא מערבבים הרבה בכדי להמיס חלק מהסוכר)
*ממיסים שוקולד וחמאה בנפרד,שוקולד
שיטות המסה:
בבנמרי (קערה מעל סיר עם מים)
בזהירות במיקרוגל
או להמיס את החמאה לכבות ולהכניס את השוקולד פנימה ולערבב עד המסה, אך שיטה זו פחות מומלצת.
התהליך המומלץ:
-המסת שוקולד תמיד בבנמרי.
-ומחברים ביניהם.
*בודקים שהשוקולד והחמאה לא חמים מידי ומחברים את השוקולד לביצים והסוכר.
*מחברים את הקמח לעיסה ולבסוף את האגוזים.
הנחיות:
-לצנן את העיסה לפחות 4 שעות במקרר.
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-אם בחרנו להשתמש בחמאה אנו צריכים לשמן במברשת את הקוקוטים לפני הכנסת העיסה לתבנית.
-מכניסים לתנור 8-12 דקות
(יש לשים לב כשהמנה מוכנה בין התבנית לפאדג' ישנן בועות אחידות בכל הדפנות)
-הופכים על צלחת כדור גלידה ובתאבון…