בצק רבוך (לפחזניות ואקלרים)
500 סמ"ק מים
200 גרם מרגרינה
300 גרם קמח
מעט סוכר
ומעט מלח
כ-10 ביצים שלמות
אופן הכנה:
מרתיחים את המים מרגרינה,סוכר ומלח,מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים עם כף עץ עד פרידה של הבצק מהדפנות, מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה עד קירור.
את הביצים מכניסים בהדרגה כשמגיעים לביצה השמינית מתחילים לבדוק עם הבצק מוכן והבדיקה פשוטה לוחצים קצת מהבצק בין האצבעות ורואים איך הוא נמתח באיזו אלסטיות בין האצבעות מבלי להיקרע זה היופי בבצק רבוך.
אפיה ב-200 מעלות 35–45 דקות.
ומילוי מומלץ לגוון