לחמים

לחם אגוזים

לחם אגוזים

70%30% לבן הלחם יוצא אורירי וקל יחסית.

700 גרם קמח לבן

300 גרם קמח מלא

40 גרם שמרים טריים

40 גרם חמאה/מחמאה

75 סמ"ק שמן

35 גרם מלח

20 גרם סוכר

ניתן להוסיף ביצה 1

250200 גרם אגוזים

מים לפי ספיגה

 

אופן הכנה:מכניסים את כל החומרים היבשים מערבבים קצת במיקסר מפוררים את השמרים ומוסיפים מים כ-200 סמ"ק (כוס),

לאחר מכן מוסיפים את השמן וממשיכים להוסיף את המים לפי ספיגת הקמח עד קבלת הבצק.

התפחה כ-45 דקות, מחממים תנור לטמפרטורה של 280 מעלות, מכניסים את התבנית שופכים בתחתית התנור 25 סמ"ק מים לייצירת אדים ומוריד את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות.

-בעשיית בצק שמרים הדבר החשוב ביותר שצריך לזכור:

-שמרים לא באים במגע עם שמן.

-שמרים לא באים במגע ישיר עם מלח.

בתאבון

Related Posts