בצק פריך
אביזרים:
מיקסר עם "וו גיטרה",ניילון נצמד
מצרכים:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
ביצה 1
קורט מלח
גרידת לימון וגרידת תפוז
אופן הכנה:
-חותכים את החמאה לקוביות קטנות ושמים במיקסר
למיקסר מוסיפים את הסוכר מעבדים כ-40 שניות ומוסיפים את הביצה ממשיכים לעבד כ-30 שניות.
מוסיפים את הקמח ומעבדים מעט עד קבלת בצק אחיד
עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לפחות שעה.
כללים חשובים לבצק פריך
-עם בצק פריך יש לעבוד מעט מאוד בכדי שהבצק ישאר פריך
-לאחר רידוד יש לתת לבצק לנוח מעט לפני אפיה.
-שאריות לאחר רידוד וקריצה חוזרות למנוחה של לפחות חצי שעה.