עוגת "לחם בננות"
6 ביצים
300 גרם סוכר
120 סמ"ק שמן
300 גרם קמח
5 גרם סודה לשתיה
3 גרם קינמון טחון
12 גרם אבקת אפיה
170 גרם אגוזים
360 גרם בננות הכי רכות שיש בבית, חתוכות כ-4 ס"מ
אופן הכנה:
מקציפים ביצים וסוכר לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את השמן בזילוף עדין.
מקפלים פנימה את היבשים ולבסוף מוסיפים את הבננות והאגוזים.
אפיה 180 מעלות כ-30 דקות.
בצאת המאפה יוצקים מעל סירופ סוכר 50% מים 50% סוכר
חובה לסחוט לימון אחד ותפוז אחד לאחר סחיטה להשאיר את הפירות בסירופ לרתיחה, מומלץ להוסיף גם ליקר פירותי בחירה אישית ליקר פירות יבשים,ליקר פסיפלורה,ליקר דובדבנים,ליקר בננה ועוד…..
***חשוב לשמן את דפנות התבניות לפני יציקת המסה
בתאבון