עוגיות מרקיז פיצפוצי אורז
מצרכים לתחתית:
1 קופסא פיצי(פיצפוצי אורז)
240 גרם סוכר
500 גרם מרגרינה
340 גרם דבש
240 גרם חלבה
4 גרם מלח
40 גרם ליקר שוקולד מריר
או ליקר שקדים
50 גרם קקאו
520 גרם שוקולד מריר
מצרכים לציפוי:
400 גרם שמנת מתוקה
450 גרם שוקולד מריר
75 גרם מרגרינה/חמאה
*מכינים גאנאש:
מחממים שמנת מתוקה ברתיחה מכבים מוסיפים את השוקולד פנימה ומערבבים עד המסת השוקולד,מניחים בצד ועוברים לשלב הבא.
להכנת התחתית:
מבשלים מרגרינה,סוכר,דבש וחלבה עד המסה, מכבים את האש ומוסיפים קקאו ושוקולד, מערבבים עד המסה ומוסיפים את פיצפוצי האורז מערבבים ויוצקים בתבנית בעובי של כ-3 ס"מ מניחים לצינון במקרר.
רק לאחר שהתחתית התגבשה שופכים גאנאש כ-1 ס"מ ומחזירים למקרר.
לאחר מכן לוקחים סכין חדה וחותכים מלבנים קוביות משולשים או מה שבא לכם.
-אין לנסות לחתוך את הפלטה קפואה.
בתאבון