עוגת שוקולד עם ליקר
150 סמ"ק ליקר אוכמניות או דובדבנים או חצי חצי
400 גרם מרגרינה
400 גרם סוכר
12 חלמונים
200 גרם סוכר
12 חלבונים
340 גרם קמח
15 גרם אבקת אפיה
120 גרם קקאו
אופן הכנה:
1. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב הקצפה מלאה,מסיימים מעבירים למקרר להמתנה עד סיום הקצפה שומנית.
2.מתחילים הקצפה שומנית
–מכניסים את המרגרינה למיקסר עם סוכר ומתחילים להקציף את המרגרינה ע"י (וו גיטרה) ובהדרגה מוסיפים חלמונים
ולאחר החלמונים בהדרגה מוסיפים את הליקר
ועוצרים
3.מקפלים לתוך המסה את קציפת החלבונים.
4.מקפלים לתוך המסה את הקמח,קקאו ואבקת אפיה לערבב טוב את היבשים לפני.
5.ניתן להוסיף עד-120 גרם תוספות(אגוזים,פירות יבשים ועוד)
אפיה 180 מעלות כ-40-50 דקות.
מומלץ לצפות בגאנאש תואם.