לחם אגוזים
70%–30% לבן הלחם יוצא אורירי וקל יחסית.
700 גרם קמח לבן
300 גרם קמח מלא
40 גרם שמרים טריים
40 גרם חמאה/מחמאה
75 סמ"ק שמן
35 גרם מלח
20 גרם סוכר
ניתן להוסיף ביצה 1
250–200 גרם אגוזים
מים לפי ספיגה
אופן הכנה:מכניסים את כל החומרים היבשים מערבבים קצת במיקסר מפוררים את השמרים ומוסיפים מים כ-200 סמ"ק (כוס),
לאחר מכן מוסיפים את השמן וממשיכים להוסיף את המים לפי ספיגת הקמח עד קבלת הבצק.
התפחה כ-45 דקות, מחממים תנור לטמפרטורה של 280 מעלות, מכניסים את התבנית שופכים בתחתית התנור 25 סמ"ק מים לייצירת אדים ומוריד את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות.
-בעשיית בצק שמרים הדבר החשוב ביותר שצריך לזכור:
-שמרים לא באים במגע עם שמן.
-שמרים לא באים במגע ישיר עם מלח.
בתאבון