"שעונית נאכלת" פסיפלורה
שמה העממי של השעונית נאכלת הוא פסיפלורה מקורה אינו ממש ברור אך אי שם באמריקה,
קיימים שני סוגים לפסיפלורה הסוג הסגול הנפוץ גם אצלנו קטן יחסית בעל קליפה סגולה ומקומטת בבשלותו והסוג הצהוב אשר פירותיו גדולים יותר ובבשלותו הפרי צהוב.
לפסיפלורה מיוחסות תכונות מרגיעות כיום תעשיית הקוסמטיקה נכנסה לעומק הפרי.
בתעשיית הליקרים פרי זה יחסית חדש כ-7 שנים ומוציא תוצאות מעולות (ראה ליקר פסיפלורה בליקר עמיעד)
כיום תפוצת הפסיפלורה בכל העולם שיח מטפס קל לגידול אשר בטווחים קצרים מאוד גדל למימדים עצומים אם התנאים אופטימלים.
הפרי משמש לקינוחים ,גלידות,עוגות,שייקים,קונפיטורות,
יוגורטים,מיצים,ערבובי משקאות וכמובן אכילה עם כפית.